Hallo,

Van harte welkom op onze webstek. Graag delen wij met u onze passie voor dit fantastische ras tijdens uw bezoek!

Ons briardverhaal begint in de zomer van 1998... 

We wilden er graag een tweede hond bijnemen - we hadden immers al een poedeltje - maar we hadden er echter geen idee van wat voor ras we zouden nemen. Tijdens onze jaarlijkse vakantie in Frankrijk ontmoetten we een Briard. Het was liefde op het eerste zicht! Van zodra we thuiskwamen begonnen we zoveel mogelijk informatie over dit prachtige ras te verzamelen en we namen eveneens contact op met een fokker. Een jaar later konden we dan eindelijk onze langverwachte Briardpuppy gaan ophalen, een fauve teefje genaamd Ycara du Mas de Chantranne, met wie het trouwens ook allemaal begon: hondenshows, selecties,...

Omwille van de schoonheid en het karakter van het ras besloten we al gauw er een tweede Briard bij te nemen. We beslisten dat we ditmaal een fauve Fransman in huis zouden nemen. Een jaar later, in 2001, verwelkomden we Sartre Fauve de la Chaume du Bois Dieu in ons gezin.

In 2002 wilden we graag een eerste nestje pupjes fokken met Ycara onder de kennelnaam "des Nez Mouillés". We lieten haar dekken door een prachtige fauve reu, maar helaas werden er geen pupjes geboren. We lieten dit echter niet aan ons hart komen en één jaar later besloten we het er opnieuw op te wagen. Deze keer beviel Ycara van 7 pupjes. De vader van de ukjes was Osferatu de la Chaume du Bois Dieu. 

Van dat nestje had er een teefje, Caresse, een speciaal plekje in onze harten veroverd en zij bleef dan ook bij ons.

En zo is het allemaal begonnen... Na Caresse, vervoegden Fougasse, Gauguin en Havane onze gelederen! In 2009 werd onze roedel tot slot vervolledigd met ons allereerste zwarte meisje, Ecume noire de la Tour St Genin.
In 2012
, na bijna 10 jaar fokken, konden we voor de eerste keer twee Nez Mouillés kruisen. Onze eigen speciale combinatie, waarvan we een onschuldig, klein 'weerwolfje' hielden, Loupgarou. 

De rest van ons verhaal kan u uit onze webpagina's opmaken.

We hopen dat u veel plezier beleeft aan uw bezoek!

Marc, Nadine, Valerie & briardkes.